Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore, zkuste si někdy "užít", bez předsudků, celý Velikonoční cyklus. Je to opravdu zážitek, zastavení a pak ta radost!, kterou nemůžete pochopit, když přijdete na konec... A nebojte, nic se nezmění, nebudete věřit, když nechcete. "Jen" pozorujte, naslouchejte, celý sváteční čas. Přeji krásné dny! MB

3 0
možnosti
Foto

A ještě mi to nedá. Mezi knězy... mezi ko... aspoň si to opravte.

1 0
možnosti

jojo díky, už jsem na to byl upozorněn i z další strany :)

0 0
možnosti
Foto

No a ono se o Velké noci vybira? Asi kec. Ono se krti. Žádné vybírání.

0 0
možnosti
Foto

Aha. Tak dnes. Tak jste byl pokropen? A nebo pomazán? A Kristův hrob v kostele byl ještě nebo ne? Kříž byl zakryt či odkryt. Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti

Jestli jste z recese vyrazil nasbírat špínu na proticírkevní blog, tak dost chabé. Pasáž "podojen" bych označil za blogerské porno céčkové kategorie. Tolik nezaujatý komentář. Co si o tom mohou myslet věřící, raději nedomýšlet.

4 1
možnosti

Díky za názor, mám rád Rychlé šípy

0 0
možnosti

J11o31s21e80f 67P78o65t20r

20. 4. 2014 22:36

Jasně, zkuste to někde jinde. Třeba na olomouckém festivalu vědecko- technických filmů a nezapomeňte přitom jít na přednášku předního astrofyzika a  světového ateistického guru L. Krausse. Ten ostatně vystupovat i v sobotním Hayd parku a dozvěděli jsme se od něj, že stojíme na prahu zjištění skutečné pravdy o světě, aby následovně tuto skutečnou pravdu zatemnil s tím, že vědec se může ptát ve svojí vědecké práci pouze "jak" a nemá se ptát "proč", ptát se "proč" je stejně nesmyslné  jako třeba říkat, že žárlivost je bvarevná.

Ale  musím zůstat na myšlenkové úrovni autora příspěvku, proto mlčím o filozofii vědy a fundamentálních otázkách fyziky, jen chci sdělit, že podle přiznání organizátora výše uvedé akce ( viz časopis Vesmír 4/2014) světový ateistický guru pro akci v Olomouci snížil své finanční požadavky 10x, přesto na to pořadatelé nedosáhli, pomohl jim jiný finanční dárce.

Přeloženo do češtiny pro přihlouplé, včetně autora příspěvku, při misijní ateistické činnosti pro šíření nového náboženství "Unbelievers" se jedná o vysoce atralktivní a efektivnií činnost s vysokými finančními zisky.

5 0
možnosti

ježíš (;-D), tak co tam lezete? není škoda hodiny dvacet za pěkného dne, kdy se dá sedět na zahrádce u piva?

k výběrčímu: jsou obvykle přítomni na každé mši, i na té nesváteční, tak jsem poněkud v rozpacích, jak je to ve skutečnosti s tou vaší proklamovanou účastí o nesvátečních dnech.

6 1
možnosti
Foto

Dnes mě vzbudil pes dříve než obvykle a co s načatým dnem a páč jsem nikdy nebyl na velikonoční mši, vyrazil jsem se podívat do děkanského kostela u nás. To, že v kostele byli lidé, kteří se už blíží do vozovny, mě neudivilo, ale co mě zarazilo, bylo tam hodně, ale hodně mladých lidí, manželských párů a velmi dobře znali liturgii oproti mně, který jsem tam byl na čumendu a stál jsem vzadu. Mše se zpěvy se mně jako laikovi velmi líbila a přistihl jsem se, že i pozorně poslouchám kázání kněze. Kostel byl plný a to prosím v severních Čechách.  Takže pocit, že křesťanská víra končí, jsem ztratil.

9 0
možnosti

Tak nějak mám pocit, že byste lautr stejnej článek napsal, i kdybyste na žádné mši nebyl. Ale možná se pletu;-)

6 1
možnosti

I když pocházím z "kované" katolické rodiny tak jsem a patrně pro zbytek života zůstanu pevným ateistou. Podle mne evangelické pojetí je modernější, více sází na myšlenku, ne na pozlátko. Co obdivuji - je všeobecně chrámová hudba - varhany a kvalitní zpěv a architektura. Ale nezlobte se, katolicismus zkameněl, tím neříkám, že "desatero" je špatné. Ale je mi proti srsti i byznyspojetí některých západních církví, kázání při mších ve formě "show" ...

2 1
možnosti
Foto

Kázání ve formě "show" je proti srsti i mnoha katolíkům .... Mše je oslavou Boha, je to bohoslužba, jako taková by měla být důstojná a ne ve formě "show"

4 0
možnosti

Proč jste na tu mši vůbec chodil? Co se týče kasičky. Pořád někdo řve, ať si církev vše financuje sama, přirovnává nás k zahrádkářskému spolku apod. Když je zorganizováno vybírání, které jde na různé účely (opravy, provoz, příspěvky na bohoslovce, na misie apod), tak zase rejpání. Každý křesťan zná příběh z evangelia o chudé vdově, která hodila do jeruzalémské chrámové pokladnice pár nepatrných penízků a Ježíš hodnotil její dar nad dary boháčů. Občas se mi stane, že zapomenu v neděli peníze, takže nic nepřispěji. Nikdo se na mne neškaredí, protože jistě nějaký důvod mám, proč tentokrát nepřispívám a nikdo to neřeší. Pokud chci z nějakého důvodu přispět dost masivní částkou, nedělám to veřejně při sbírce, ale diskrétně. Necítím potřebu se předvádět. Nikdo po Vás nic nechce a kdyby tam byl sám Ježíš, tak by snad řekl: Bratře, vezmi si svůj dar zpět a až budeš smýšlet jinak, pak ho teprve přines.

Bylo by to zcela v intencích jedné části evangelia.

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS