Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M27i65l93a68n 39R83a74d37e56k

23. 3. 2014 18:20

ja byl ve Spanelsku jeste za Franca, a jak pisu jinde, Katalanci se uz tenkrat chteli odtrhnout, a nebylo to nic noveho, oni se neciti Spanele, a maji blize k Francii nezli ke Spanelsku, alespon podle vlastnich predstav, jsou to Francouzi co tuto vizi nesdili. A oni budou take mit referendum, je mozne ze se odtrhnou. Ne na 97% procent, takove vitezstvi je v demokraticke zemi prakticky nemozne, ale myslim ze se odtrhnou. Ale Francie je anexovat nebude, a v tom je ten obrovsky rozdil. To lide uz nevidi.

0 0
možnosti

J46a27n 31R60á33ž

23. 3. 2014 11:32

Krymský parlament a vláda dali alespoň svym občanům šanci se v referendu vyjádřit. Kosovský to neudělal, vyhlásil samostatnost jednostranným aktem a přesto Hágský soud uznal, z hlediska mezinárodního práva, odtržení Kosova za legální. Takže co je na aktu odtrzení Krymu nelegálního?

P.S. Podle ukrajinské ústavy má autonomní republika, ktera ma svuj parlament a vladu jako Krym, pravo vyhlasit referendum!

0 0
možnosti

Už dejte s těmi Sudety pokoj. Nikdy nebyly součástí Německa to za prvé a za druhé u nás chtěla armáda bojovat za jakékoliv situace, politici to odpískali. Na Ukrajině politici stále volají po boji a armáda je naprosto pasivní - dvě třetiny té Krymské přeběhly k Rusům, vlajková loď se k nim přidala hned na počátku krize, část odchází do civilu a zbytek neposlouchá a neválčí. Dovedete si představit jak se dvě třetiny českých sudetských posádek přidají k Němcům?? Těžko, že. Prostě je to něco naprosto jiného. SSSR se rozpadl a západ okamžiě uznal vše v hranicích namalovaných soudruhy na zelené desce stolu. Přitom SSSR jako mnohonárodnostní a hlavně komunistický stát se tvářil internacionálně a kdykoliv bylo na výběr museli ustoupit Rusové jako hlavní národ, proto jich je téměř dvacet milionů mimo Rusko. Nevím proč tedy Moldavie musí mít hranice dle Moldavské SSR a je to v pořádku, ale Podněsteří neuznáme a neuznáme, nevím proč má mít Gruzie patronát nad dvěma naprosto odlišnými národy, se kterými stále válčí a od vzniku státu nebyla nikdy schopna tam prosadit kontrolu - nicméně Gruzie to je přeci gruzínská SSR a je tak nutné, aby tam vládla, zvlášť když se ty dva národy chtějí připojit k Ruské federaci. Dalo se možná tvrdit, že nejlepší pro svět je nehýbat hranicí nikdy a nikde, ale to bychom něměli spouštět akci Kosovo.

Dosáhli jsme historické křižovatky a na místo mezinárodního práva jsme se vrátili do 19. století

1 0
možnosti

K39a47r30e84l 34N12o54v64á84k

23. 3. 2014 10:05

Je potřebné vidět věci v souvislostech.

V Kyjevě proběhl nelegální násilný puč se zahraniční podporou. Byl ohrožen a vypuzen legálně zvolený prezident, byl nahrazen loutkou spolupracující se zahraničím.

Parlament v Kyjevě hlasuje pod hlavněmi pušek ozbrojenců.Jako jeden z prvních byl přijat zákon namířený proti rusky mluvícím Ukrajincům. Kyjevský parlament pod hlavněmi ozbrojenců rozpustil legální krymský parlament.

Události na Krymu jsou pak reakcí.

0 0
možnosti

Jasně že ten převrat nebyl legální a jasně že nebylo nejrozumnější zrušit ruštinu jako úřední jazyk, ale o tom se přeci nebavíme. Zásah Ruska jako pohlavek hloupějšímu bratrovi, který se o sebe neumí postarat, je prostě neadekvátní.

2 0
možnosti
Foto

NATO vytvořilo v Kosovu precedens a když někdo namítl, že tomu tak je, byl propagandou dehonestován a vysmíván, Nyní se propaganda opět na toho samého člověka zlobí, že to Kosovo vůbec připomíná. Je to těžké s naší propagandou, řídí ki idioti Rv

1 2
možnosti

J53a36n 17R71á22ž

23. 3. 2014 13:13

Svěrt se zbláznil! Já souhlasim s Mackem.

0 0
možnosti

Co máte proti separatismu Němců v 30. letech 20. stol.? Každému sudetskému Němci se musela otevírat kudla v kapse při vzpomínce na brutální vraždění německých dítek a žen v  r. 1919 českými ozbrojenými silami. Podle dobové zprávy britského velvyslanectví jsme ty Sudeťaky utlačovali, kde jsme mohli. A tehdejší Češi se veřejně chlubili, že vyhrávají ve válce děloh a že se jim díky změnám zákonů podařilo vytlačit Němce z radnic.

0 1
možnosti

To vážně myslíte tu zprávu, kterou vytvořil britský velvyslanec poté, co byl hoštěn sudetskými nacisty?

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3132x
...

Seznam rubrik